W ramach projektu ,,Śniadanie daje moc” po wcześniej zorganizowanych lekcjach o zasadach zdrowego odżywiania: jakie produkty należy jeść, żeby być zdrowym, dlaczego musimy się zdrowo odżywiać i jeść śniadanie, postanowiliśmy wypróbować swoje zdolności kulinarne.
Wszyscy przynieśliśmy do szkoły potrzebne produkty. Można śmiało powiedzieć, że zadanie wykonaliśmy doskonale. Kanapki nie tylko były smaczne i zdrowe, ale także pięknie ozdobione i pełne witamin. Pamiętać należy, że najlepiej smakują kanapki wykonane własnoręcznie. Na kanapkach nie zabrakło witamin, które sami wyhodowaliśmy w klasowym ogródku. Były to przepyszne ostre kiełki, zielona cebulka i pędy zielonego, cukrowego groszku. Warto organizować tego typu lekcje, ponieważ utrwalają zdrowe nawyki u dzieci, a niejadki same przyznały, że nigdy nie odważyły się spróbować niektórych produktów, a przecież tak pysznie smakują.
Uczniowie klasy Ib.